Hlavní obsah

Jdou po mně ve stylu Al-Káidy, obává se Krejčíř

– Johannesburg

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř připustil, že se ho v Jihoafrické republice snaží zabít, prý ale netuší, kdo. Uvedl to v rozhovoru pro portál Eyewitness News a také v tiskovém prohlášení, které tomuto serveru poskytl.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

"Ztratil jsem dva ze svých nejbližších přátel, jsem z toho velmi smutný," komentoval Krejčíř úterní bombový útok, při kterém zahynuli dva jeho spolupracovníci. [celá zpráva]

Portál Eyewitness News poznamenal, že na rozdíl od červnového útoku, kdy jen těsně unikl pokusu o zavraždění s pomocí dálkově ovládaného zbraňového systému a kdy vtipkoval a přirovnával svůj život k dobrodružstvím Jamese Bonda, hovořil nyní Krejčíř velmi vážně.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Policista před Krejčířovým podnikem

"Nebavíme se o útoku na jednoho člověka, ale o teroristickém úderu, neboť použili trhaviny a bylo jim jedno, jestli tam bude dvacet lidí a zda tam budou děti, tady mluvíme o jiné úrovni. Mluvíme o stylu Al-Káidy, o terorismu," prohlásil Krejčíř.

„Jsem rodinný typ”

Uprchlý Čech řekl, že spolupracuje s policií a že nechce o možných útočnících spekulovat. "Skutečně nevím. Přemýšlel jsem o tom, ale opravdu nevím," řekl. Dodal, že také neví, zda je nějaká spojitost mezi smrtí jeho přátel a pokusy zabít ho.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Doplnil ještě: "Jsem velmi zklamaný, že mě média opakovaně vykreslují jako ´zlého chlapíka´. Zdá se, že si libují v tom, že mě vykreslují jako nějakého ďábelského gangstera. Nejsem nic z toho. Jsem rodinný typ, který se snaží užívat života v této zemi, kterou miluji a kde se snažím každému pomáhat. To je vše.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám