Hlavní obsah

Tajfun na Filipínách má 1744 obětí, přes 2500 jich nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila
Aktualizováno

Filipínská vláda v úterý zvýšila oficiální bilanci obětí tajfunu Haiyan na 1744 mrtvých a 2487 zraněných. Filipínský prezident Benigno Aquino zároveň snížil odhad celkového počtu obětí na 2000 až 2500. Média původně hovořila o 10 000 mrtvých.

Foto: ČTK/AP

Zničené město Tacloban

Článek

„Údaje, které teď právě mám, jsou o zhruba 2000 (obětech), ale mohou být ještě vyšší,” řekl Aquino televizi CNN. „Deset tisíc je, myslím, příliš mnoho,” dodal s tím, že původní odhad vyplýval z emocí způsobených dramatickými událostmi. [celá zpráva]

Extrémně silný tajfun Haiyan zasáhl východní část Filipín před čtyřmi dny a nechal za sebou stopy zkázy. Do některých oblastí se ještě záchranné týmy vůbec nedostaly. V částech Filipín zůstává přerušená dodávka elektřiny a nefungují mobilní sítě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Haiyan zachycený z mezinárodní vesmírné staniceVideo: Reuters

Do postižených oblastí zatím dorazilo minimum z pomoci potřebné pro desetitisíce lidí. Její distribuci navíc komplikuje špatné počasí. V regionu prší a meteorologové očekávají během 72 hodin příchod nové tropické bouře či tajfunu, uvedl zpravodajský server BBC News.

V nejhůře postiženém městě Tacloban zoufalí lidé rabují obchody. Vláda proto do ulic vyslala obrněná vozidla a stovky vojáků a podle agentury AFP byl ve městě vyhlášen noční zákaz vycházení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám