Hlavní obsah

Skoč z okna, řekla učitelka desetiletému Číňanovi. Pád z 30. patra nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Desetiletý žák páté třídy ve městě Čcheng-tu na jihozápadě Číny nepřežil pád z třicátého patra výškové budovy, kde bydlel. Ke skoku ho ve škole vyzvala učitelka poté, co chlapec odmítl napsat obsáhlou omluvu za to, že předtím při vyučování vyrušoval. Jeho zdrcení rodiče chtějí spustit kampaň varující před přílišným tlakem vyvíjeným na čínskou mládež.

Foto: Profimedia.cz

Transparent před školou, do které chodil Ťün-Ťün, viní učitelku, že chlapce dohnala ke skoku.

Článek

O případu ve čtvrtek informoval čínský rozhlas. Chlapec jménem Ťün-Ťün dostal od své učitelky za úkol vypracovat písemnou omluvu o tisíci znacích za své předchozí vyrušování. Když úkol nesplnil, třicetiletá učitelka mu údajně nařídila, aby skočil z okna.

Před skokem na jednu ze svých učebnic napsal „Paní učitelko, to nemůžu udělat“ a „Několikrát už jsem chtěl skočit, ale couvnul jsem“.

Jeho tělo dopadlo na auto zaparkované před budovou, kde s rodiči bydlel. Vzhledem k čínské politice jednoho dítěte patrně neměl sourozence.

Jeho příbuzní před školou vystavili transparent s nápisem „Učitelka donutila naše dítě skočit z okna“.

Policie provincie S’čchuan zatím případ šetří jako nehodu. Představitelé školy nicméně potvrdili, že Ťün-Ťün a jeho spolužáci občas museli za trest písemně vypracovat kritiku svého chování.

Základní součástí čínského vzdělávacího systému je dodržování přísné disciplíny. Tradice velí k naprosté podřízenosti autoritám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám