Hlavní obsah

Letadlo spadlo do řeky Mekong, zemřelo 49 lidí

– Vientiane/Bangkok • Aktualizováno

Při leteckém neštěstí v Laosu přišlo ve středu o život 49 lidí, když se dvoumotorové turbovrtulové letadlo ATR 72 letící z Vientiane zřítilo před přistáním do řeky Mekong. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na televizi v sousedním Thajsku.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z airbusů Lao Airlines

Článek

Podle agentury Nová Čína šlo o letoun laoské letecké společnosti Lao Airlines. Ta později zveřejnila seznam cestujících. Je na něm 17 Laosanů, sedm Francouzů, pět Australanů, pět Thajců, tři Korejci, dva Vietnamci, Číňan, Kanaďan, Malajsijec, Tchajwanec a jeden občan USA. Posádku letadla tvořilo pět lidí.

Podle thajského webu bangkokpost.com stroj odstartoval v 14:45 z hlavního města Vientiane a letěl na jih. Spadl kolem čtvrté odpoledne před přistáním v Pakse v provincii Champassak. V místě bylo špatné počasí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

ATR 72-500

"Během přípravy k přistání na letišti v Pakse se letoun dostal do mimořádně nepříznivých povětrnostních podmínek a podle zpráv se zřítil do řeky Mekong," sdělilo laoské ministerstvo dopravy v prohlášení. Stroj se zřítil osm kilometrů od letiště. Při dopadu se ze stroje odlomila ocasní část.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám