Hlavní obsah

V Indii zadrželi loď poskytující ochranu proti pirátům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indie v pátek zadržela loď, která patřila americké bezpečnostní firmě AdvanFort, jež poskytuje ochranu proti pirátům. O ozbrojený doprovod často žádají lodě plující na jihu indického subkontinentu do Bengálského zálivu a z něj, protože tam působí piráti ze Srí Lanky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii zadrželi ozbrojenou protipirátskou loďVideo: Reuters

 
Článek

Loď byla zadržena zhruba 22 kilometrů od pobřeží a její posádce bylo přikázáno plout do přístavu Tuticorin, protože posádka nebyla schopna doložit, že má právo převážet zbraně a munici v indických vodách.

Na palubě lodi Seaman Guard Ohio plující pod sierra-leonskou vlajkou bylo deset členů posádky tvořené dvěma Ukrajinci a osmi Indy a 25 ozbrojených strážců. Čtrnáct jich bylo z Estonska, šest z Británie, čtyři z Indie a jeden z Ukrajiny, uvádí ukrajinský web un.ua.

Indie přísně zasahuje proti lodím poskytujícím ochranu poté, co loni v únoru dva italští námořníci působící jako strážci na tankeru zabili dva indické rybáře, u nichž měli pocit, že se chovají podezřele.

V Indii je nyní stíhají. Z Indie odjeli, ale Itálie je vydala, když Indie zadržovala italského velvyslance. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám