Hlavní obsah

Američanovi vězněnému v KLDR povolili matčinu návštěvu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američana korejského původu Kenneth Baea, který je vězněn v Severní Koreji, navštívila v pátek v nemocnici v Pchjongjangu jeho matka Myunghee Baeová. Video z návštěvy zveřejnila v neděli agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Vězněný Kenneth Bae se setkal se svou matkouVideo: Čoson Sinbo, Reuters

 
Článek

Baeová přicestovala do KLDR ve čtvrtek. Ještě před příjezdem řekla, že chce podpořit svého syna, který byl kvůli svému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu v srpnu převezen z pracovního tábora do nemocnice.

Po návštěvě pro japonskou agenturu Kjódó uvedla, že její syn na tom není nejlépe, ale zdá se, že jeho zdravotní stav se od července, kdy ho velmi vyhublého spatřila na videu z vězení, přece jen zlepšil.

Baeová vyjádřila vděčnost za to, že jí KLDR povolila navštívit syna. Podle odborníků se jedná o gesto vůči USA. Předpokládá se, že Severní Korea by mohla vězně využít k nátlaku na Spojené státy, které v minulosti kvůli jiným vězněným Američanům vysílaly do KLDR své vysoké představitele.

Korea - související témata

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kim Čong-un

Foto: Reuters

Vůdce KLDR Kim Čong-il

Foto: ČTK/AP

Severokorejští vojáci

Foto: Alex Švamberk, Novinky

V Soulu se mísí historie se aktuálními trendy

 O korejském konfliktu, který skončil příměřím v roce 1953, čtěte ZDE.

Foto: Profimedia.cz

Přílsušník americké námořní pěchoty útočí na pozice KLA

Kenneth Bae byl zadržen loni v listopadu, kdy jako představitel cestovní kanceláře navštívil s několika turisty přístavní město Rason na severovýchodě KLDR. Komunistický režim ho obvinil z organizace převratu v zemi a v dubnu ho odsoudil k 15 letům těžkých nucených prací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám