Hlavní obsah

V Číně vyšetřují úředníka, který dal za třídenní svatbu syna pět miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pekingského oficiálního činitele, který za třídenní svatbu svého syna utratil více než 1,6 miliónu jüanů (asi pět miliónů korun), začala vyšetřovat protikorupční policie. Ma Lin-siang pozval na svatbu v luxusním kongresovém středisku asi 250 hostů. S odvoláním na čínský tisk o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ma se před novináři hájil tím, že svatbu organizovaly obě rodiny a on „nedokázal zabránit“ rodině nevěsty, aby neutrácela za luxusní místo konání obřadu či za vystoupení řady umělců, mezi nimiž byly i dvě čínské celebrity. Přesto chce policie prověřit, kde na svatbu vzal a zda se nedopustil nějakého pochybení.

Od března letošního roku, kdy nastoupil do úřadu, označil prezident Si Ťin-pching korupci za hrozbu pro přežití vládnoucí komunistické strany a slíbil, že se zaměří na zkorumpované úředníky na všech příčkách žebříčku.

Mezi nejvýše postavenými se ocitl například prominentní regionální politik Po Si-Laj, kterého soud poslal na doživotí do vězení za korupci, přijímání úplatků a zneužívání moci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám