Hlavní obsah

Při pádu letounu v Nigérii zemřelo 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos

Nejméně 15 lidí ve čtvrtek zahynulo v Nigérii při havárii letounu, který se s 27 lidmi na palubě zřítil a začal hořet po startu z letiště v Lagosu. Přežilo nejméně sedm lidí, osud ostatních není zatím znám. Důvodem neštěstí byl problém s motorem, uvedly místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Nigérii spadlo letadlo s 27 lidmi na palubě. Nejméně 15 nepřežiloVideo: Reuters

 
Článek

Z trosek letounu záchranáři vyprostili sedm zraněných, kteří byli převezeni do nemocnice. Stav jednoho z nich je vážný. Záchranné práce u hořícího letounu pokračovaly ještě několik hodin po pádu stroje. Zatím se neví, zda neštěstí ještě někdo přežil, uvedl představitel záchranářů.

"Z ranveje stoupá hustý kouř, takže se tam nemůžeme dostat. Museli zasahovat hasiči," řekl jeden z místních obyvatel.

Foto: Akitnunde Akinleye, Reuters

Letoun se zřítil a začal hořet po startu z letiště v Lagosu.

Foto: Akitnunde Akinleye, Reuters

Záchranné práce u hořícího letounu pokračovaly ještě několik hodin po pádu stroje.

Havarovaným strojem byl Embraer-120 brazilské výroby, který provozovala nigerijská společnost Associated Airline. Jeho cílovou destinací byla Akura na severozápadě země. Motor se poškodil při startu, letoun spadl na letištní dráhu a začal hořet. Na palubě bylo 20 cestujících a sedmičlenná posádka, upřesnil mluvčí ministerstva letectví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám