Hlavní obsah

V Bombaji spadl čtyřpatrový dům, šest mrtvých, desítky nezvěstných

Bombaj
Aktualizováno

V Bombaji se v pátek ráno zřítil čtyřpatrový obytný dům. Podle BBC si tragédie vyžádala nejméně šest obětí, AP uvádí, že se z trosek podařilo vyprostit 16 přeživších. Podle představitele města Rama Barorta, kterého citovala agentura Reuters, je pod troskami více než 110 osob. Do té doby se uvádělo, že zavalených je osmdesát až devadesát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indičtí záchranáři vytahují z trosek živé lidiVideo: Reuters

 
Článek

Z trosek budovy, která se zřítila v 5:45 ráno místního času, bylo ještě začátkem odpoledne slyšet volání přeživších lidí. Záchranáři se k nim snažili dostat pomocí šesti bagrů, nakladačů a jeřábů. „Pět členů mé rodiny je uvězněno uvnitř. Dva byli vyproštěni. Modlím se, aby i ostatní přežili,“ řekl Príti Pavar.

Foto: Rajanish Kakade, ČTK/AP

Indičtí záchranáři vynášejí z trosek domu tělo ženy.

„Můj syn je uvnitř. Čekám, až ho dostanou ven,“ řekla AFP na místě 62letá žena.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Záchranáři odstraňují trosky domu.

„Asi u 80 až 90 lidí jsme přesvědčeni, že zůstali uvězněni v budově,“ řekl Alok Avaši z Národního úřadu pro odstraňování katastrof. Pak byl údaj zvýšen na 110. V budově na jihovýchodě Bombaje žilo 22 rodin zaměstnanců městské správy.

Foto: Danish Siddiqui , Reuters

Záchranáři na místě vytahují z trosek přeživší ženu.

Dům v jihovýchodní části Bombaje spravovalo město.

„Budova měla asi třicet let. Vydali jsme nařízení, aby budovu opustili, ale neudělali to,“ řekl mluvčí města Vudžaj Chabale Patil, aniž by uvedl, proč se obyvatelé měli vystěhovat a kam.

Nájemné v Bombaji patří k nejvyšším v Asii. Ve městě se proto často staví načerno nebo se stávající domy navyšují bez povolení. Podobné případy jsou proto časté, letos jde už o pátý. V dubnu na předměstí Bombaje zahynulo 74 lidí, když se tu zřítila budova postavená bez úředního povolení. V červnu zahynulo při pádu domu deset lidí včetně pěti dětí.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Záchranáři s těžkou technikou na místě zříceného domu v Bombaji

Foto: Danish Siddiqui , Reuters

Záchranáři na místě zřícení domu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám