Hlavní obsah

Dvě čínské sestry zemřely v zapnuté pračce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Tragicky skončila chvilka nepozornosti rodičů z východočínské provincie Ťiang-si. Zatímco matka vařila a otec se díval na televizi, spadly ve vedlejší místnosti do pračky dvě jejich dcery ve věku tři a dva roky. Z dosud nezjištěných příčin se pak pračka zapnula. Děti nepřežily. Policie cizí zavinění vyloučila, informoval čínský server Global Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Otec děvčata objevil schoulená v uzavřené pračce poté, co si všiml, že na pračce bliká světlo,“ popsal místním novinářům dědeček dívek. „Byly celé oteklé a samá rána,“ popsal svědek z nemocnice, kde se holčičky marně pokoušeli oživit.

Incident se stal v sobotu v okrese Sin-ťien. Policie potvrdila, že děti se udusily. Vyloučila také cizí zavinění s upozorněním, že v rodině panují dobré vztahy. U vrchem plněné pračky stála židle, na niž děvčata vylezla. Rodiče také tvrdí, že z místa, kde si dívky hrály, slyšeli jen pár minut před tím, než je otec našel v pračce, zvuky.

Vyšetřování nicméně pokračuje, protože není jasné, jak se mohla pračka zapnout. Výrobce zařízení, firma Haier Group, vyslala na místo svého zástupce, aby vyšetřovatelům poskytl potřebné informace.

Místní server jxnews.com.cn v pondělí uvedl, že pračku stejného typu testoval a ve dvou ze tří případů se po uzavření příklopu sama na 52 sekund zapnula. Společnost Haier Group to vylučuje.

Matka se po tragédii zhroutila a rodina se z domu odstěhovala. Manželský pár má ještě ročního syna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám