Hlavní obsah

Nahluchlý ornitolog přeslechl slona, ten jej ušlapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

V národním parku Maisagudi ve státě Tamil Nadu na jihu Indie zemřel 68letý britský amatérský ornitolog Colin Manvell. Ušlapal ho slon, kterého muž nezaregistroval, byl totiž nahluchlý. Těžce zraněného ho převezli do nemocnice, kde ale nebyl žádný lékař.

Foto: Novinky/Reuters

Vědec zřejmě nezaregistroval včas sloního samce, který se k němu blížil. Ilustrační foto

Článek

Manvell utrpěl po útoku velkého slona smrtelná zranění. Jeho smrt potvrdilo ministerstvo zahraničí, napsal list Daily Mail.

Manvell přijel do Indie 13. září a zamířil do rezervace, kterou dobře znal. Ve středu se sešel se svým průvodcem a o den později vyrazil do rezervace.

„Po jídle šel pěšky, aby pozoroval ptáky poblíž jezera, kde se koupou sloni. Když se nevrátil do 16:15, šli jsme v jeho stopách a slyšeli jsme hlasité troubení slona,“ řekl průvodce Kumar.

Podle strážce rezervace Gnanadoss Manvell zřejmě nezaregistroval včas sloního samce, který se k němu blížil: „Praštil ho chobotem a pak po něm dupal.“

Brita krvácejícího z četných ran odvezli do blízké nemocnice, ale tem nebyl žádný lékař, který by ho mohl ošetřit. Zemřel při dalším převozu do 20 kilometrů vzdálené nemocnice ve městě Cuddalore.

Podle Kumara slon muže napadl jen sto metrů od místa, kde jiní sloni v roce 2009 zabili ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám