Hlavní obsah

Muži, kteří znásilnili indickou novinářku, předtím na stejném místě napadli telefonistku

Tři z pěti mužů, kteří byli zadrženi kvůli znásilnění mladé novinářky v indické Bombaji, měli na stejném místě o několik týdnů dříve znásilnit jinou dívku. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odkazem na místní policii.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Jeden ze zadržených členů gangu, který znásilnil novinářku.

Článek

Dvaadvacetiletá fotografka minulý měsíc na policii oznámila, že se stala obětí pětice mužů, když si šla vyfotit opuštěný tovární komplex v centru Bombaje. Tento případ znovu rozdmýchal hněv indických obyvatel vůči sexuálním útokům na ženách. [celá zpráva]

V indickém tisku poté vyšly kresby útočníků, což přimělo devatenáctiletou telefonní operátorku, aby přišla na policii nahlásit, že ve třech z nich poznala muže, kteří ji v červenci spolu se dvěma dalšími znásilnili. Jejího přítele, který byl s ní, svázali.

Dívka si se svým přítelem přes opuštěnou továrnu zkracovala cestu na železniční stanici, upřesnila policie s tím, že původně oběť nechtěla znásilnění oznámit, protože rodiče o jejím příteli nevědí.

Bombaj měla být bezpečnější

Policie nyní vyšetřuje, zda trojice mužů nespáchala ještě další znásilnění. Všech pět mužů zadržených za znásilnění fotografky je ve vazbě a čeká na soud. Zatím nebyli formálně obžalováni.

Tento případ šokoval Bombaj, která se dlouhodobě považuje za bezpečnější pro ženy, než hlavní město Dillí. Tam v prosinci loňského roku vyvolalo zděšení brutální znásilnění studentky v jedoucím autobuse, jemuž po několika dnech podlehla. Její smrt zvedla v Indii vlnu protestů a přiměla úřady ke změně zákonů včetně zpřísnění trestů pro násilníky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám