Hlavní obsah

Nejmladší a nejbrutálnější účastník znásilnění indické studentky dostal tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři roky v nápravném zařízení si odpyká mladík, který se minulý rok podílel na hromadném znásilnění studentky, která později v nemocnici zemřela. O rozsudku informovala agentura AFP.

Foto: Danish Ismail, Reuters

Indická policie

Článek

Jde o první verdikt v případu, který koncem loňského roku vyvolal velkou pozornost indické i zahraniční veřejnosti.

Mladík, který byl obžalován ze znásilnění a vraždy, vinu popíral, avšak podle policie si prý počínal "nejbrutálněji" ze šestice násilníků. Soud v Dillí shledal mladíka vinným, uvedl obhájce Rádžéš Tivarí.

Mladík byl podle obžaloby v šestičlenné skupině mužů, kteří loni v prosinci vlákali třiadvacetiletou studentku i s jejím přítelem do autobusu. Přítele zbili, ženu skoro hodinu znásilňovali a pak oba nahé vyhodili na silnici. Žena po dvou týdnech těžkým zraněním podlehla.

Mladík byl souzen odděleně od ostatních podezřelých u speciálního soudu pro mladistvé, protože mu v době spáchání činu chybělo asi půl roku k oslavě osmnáctin. Čtyři další obžalovaní jsou souzeni v Dillí a hrozí jim tresty smrti, rozsudek se čeká v polovině září. Šestý muž byl v březnu nalezen v cele mrtvý; podle vězeňské stráže se oběsil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám