Hlavní obsah

Šestiletému chlapci vydloubla čínská kšeftařka s orgány oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lin-fen

Tragický osud potkal v pondělí šestiletého chlapce z čínského města Lin-fen v severovýchodní provincii Šan-si, kterému neznámá žena vydloubla obě oči. Hoch si hrál venku, když ho napadla. Policie se domnívá, že šlo o obchodnici s lidskými orgány. Oční bulvy totiž ležely nedaleko, chyběly jim ale rohovky.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec, kterému neznámá pachatelka vydloubla oči

Článek

Příbuzní našli chlapce asi po třech hodinách v krvi, informoval britský deník Daily Mail. “Měl obličej celý od krve. Oční víčka měl naruby a oči tam nebyly,” vypověděl jeho zdrcený otec.

Policie vypsala odměnu sto tisíc jüanů (zhruba 320 tisíc korun) za informace, které by vedly k dopadení pachatele, kterým je podle nich žena.

Ta podle vyšetřování chlapce nejdřív omámila, takže upadl do bezvědomí. Poté ho připravila o oči. Ještě před tím mu údajně měla říci: “Když nebudeš brečet, nevydloubnu ti oči”.

Ilegální obchod s lidskými orgány v Číně kvete. Na transplantaci čeká zhruba 300 tisíc registrovaných pacientů, v zemi s více než 1,3 miliardy obyvatel se provádí jen deset tisíc takových operací ročně. Jen málo Číňanů souhlasí s darováním orgánů po smrti.

V loňském prosinci soud poslal do vězení čínského chirurga a jeho šest kompliců, kteří organizovali ilegální obchod s orgány. Přišlo se na ně poté, co jim jeden chlapec prodal ledvinu, za kterou dostal iPad a iPhone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám