Hlavní obsah

Skupina mužů v Indii hromadně znásilnila mladou fotoreportérku

– Bombaj • Aktualizováno
Novinky, rei

Skupina pěti mužů v indickém městě Bombaj ve čtvrtek večer přepadla a znásilnila 23letou fotoreportérku. Kolegu, který ji doprovázel, skupina zbila. Mladá žena skončila s četnými zraněními v nemocnici, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Skupina mužů v Indii hromadně znásilnila mladou fotoreportérkuVideo: Reuters

 
Článek

Fotografka pracující pro magazín, jehož redakce sídlí v Bombaji, jela fotit s kolegou bývalou textilku v jižní části města. U opuštěné továrny je oslovila pětice mužů a tvrdila, že můžou zajistit povolení ke vstupu. Namísto toho jejího kolegu zbili a spoutali a ženu znásilnili.

„Je to vážná věc,“ prohlásil o případu RR Patil, ministr vnitra svazového státu Maháráštra, který napadenou ještě ve čtvrtek v noci navštívil v nemocnici. Ministr slíbil rychlý policejní postup.

Záhy poté policie oznámila, že zadržela 16 lidí. V pátek pak upřesnila, že jeden z pachatelů je ve vazbě a ostatní byli identifikováni.

Související téma

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sexuální útoky na ženy v Indii jsou časté a stav nezlepšilo ani nedávné zpřísnění trestů za ně v důsledku loňského hromadného znásilnění 23leté studentky v autobuse v Dillí. Dívka později na následky svých zranění zemřela v nemocnici. Případ vyvolal celonárodní protesty.

Reklama

Související články

Na severu Indie hromadně znásilnili Američanku

V indickém turistickém letovisku Manali oznámila v noci na úterý třicetiletá Američanka na policii, že se stala obětí hromadného znásilnění. Informovaly o tom...

Výběr článků

Načítám