Hlavní obsah

Výbuch bomby v Bejrútu zabil 20 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbuch nálože napěchované v automobilu si ve čtvrtek v libanonské metropoli Bejrútu vyžádal nejméně 20 mrtvých. Informovala o tom agentura Reuters. Dalších 200 lidí bylo podle BBC, která uvádí 14 obětí, zraněno.

Foto: Reuters

Exploze v Bejrútu

Článek

Výbuch těžce poškodil okolní budovy i auta a zřejmě souvisí se situací v Sýrii. Tamní nepokoje zhoršily náboženské napětí v Libanonu.

Atentát se odehrál na jižním předměstí, které je baštou Hizballáhu. K útoku se přihlásila sunnitská islamistická organizace, která si říká Ajšiny brigády. Skupina pohrozila dalšími atentáty.

"Toto je podruhé, co jsme se rozhodli pro místo i načasování úderu... A z boží vůle budete svědky dalších," řekl maskovaný muž s dalšími ozbrojenci po boku na videu určeném šéfovi Hizballáhu šajchovi Hasanu Nasralláhovi.

Z místa výbuchu ve čtvrti, kterou ovládá Hizballáh, stoupaly plameny a hustý černý dým. Výbušnina, které mohlo být podle některých zdrojů až 60 kilogramů, byla pravděpodobně umístěna v autě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám