Hlavní obsah

Zlodějský gang krade ženám vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kult umělé krásy se ve Venezuele, která dala světu řadu telenovel a vítězek soutěží Miss, obrátil proti dlouhovlasým ženám. V přístavním městě Maracaibo řádí zlodějský gang ,Piraně‘, jehož hlavní zbraní jsou nůžky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Když ke mně přišli, myslela jsem, že mi seberou mobil. Ale než jsem stihla cokoli udělat, byli pryč a já neměla vlasy,“ řekla jedna z obětí zlodějů Marina Rodriguezová. Jde o tři ženy a dva muže napadající oběti jako pověstné dravé ryby „v hejnu“.

Muži podle listu Panorama vytipují v rušné ulici oběť, ženy ji obstoupí, a zatímco dvě ji drží za ruce, třetí jí stříhá vlasy. Muži nebožačku mezitím oberou o kabelku a šperky. Podobných případů řeší policie ve čtyřmiliónovém Maracaibu a okolí v posledních týdnech desítky.

Ve Venezuele jsou už dlouho „in“ plastiky obličeje, prsou, břicha či hýždí, do módy jdou i dlouhé vlasy.

Zájem o prodlužování nebo příčesky z pravých vlasů stoupl poslední dobou o třetinu, čehož zloději pohotově využili. Jaká je cena příčesku, agentura EFE neuvádí, ale za vlasy jediné ženy mohou inkasovat až 3000 bolívarů (asi 9300 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám