Hlavní obsah

Nad smrtí Češek v Egyptě se vznáší řada otazníků

Případ dvou Češek, matky a dcery, které v noci na úterý zemřely v egyptské Hurgadě, provázejí nejasnosti. Podivné jsou například okolnosti jejich domnělé otravy jídlem či oznámení jejich smrti. Podle reportáže televize Prima, která odkázala na ředitele nemocnice Thebs, byl manžel a otec, který jako jediný přežil, hospitalizován nikoli kvůli otravě z jídla, ale kvůli prožitému šoku.

Foto: Profimedia.cz

Egyptská Hurgada. Ilustrační foto

Článek

V případě je podle televize Prima řada podivných věcí. Jednou z nich je už samotné oznámení smrti manželky a dcery přeživším mužem.

„Říkal mi, že k ránu zatřásl svou manželkou a dcerou a zjistil, že se nehýbají. Vyběhl prý ven a zaklepal na vedlejší dveře. Ale to přece není normální reakce. Proč nevolal rovnou na recepci? Až paní z vedlejšího pokoje zavolala bezpečnost,“ řekl televizi delegát CK Blue Style Hišan Elkhoudari.

Na recepci se navíc o incidentu dozvěděli až ve čtyři hodiny ráno, smrt dvojice však údajně nastala už mezi 23. hodinou a půlnocí. Hešam Hamed, ředitel nemocnice Thebs, která Čecha přijala, uvedl, že pacient sledoval televizi a myslel si, že jeho rodina spí.

Další podivnou okolností je poloha dívky. Nalezli ji s rukama vzpaženýma vzhůru.

Zemřely ve stejný okamžik? diví se lékař

Co se týče případné otravy jídlem, o které se spekuluje, delegát s odkazem na vyjádření Čecha televizi řekl, že dvojice nikde mimo hotel nejedla. Podle něj měly během dne jen salát a špagety, po nichž se jim udělalo velmi špatně. Muž však nezavolal lékaře a s rodinou strávil celý den na pokoji.

„Je vůbec možné, aby matka a dcera zemřely ve stejný okamžik?“ táže se ředitel nemocnice. „Aniž by si stěžovaly? Aniž by měly nějaké symptomy? Aniž by si toho všiml manžel, který byl s nimi v jednom pokoji?“ pokračoval.

Ve středu český pacient opustil nemocnici a podle mluvčí ministerstva zahraničí Johany Grohové zatím není stanoveno datum jeho návratu do vlasti. [celá zpráva]

Přesnou příčinu úmrtí dvojice má určit až pitva, výsledky však mohou být známy až za několik týdnů. Podle České televize bylo matce 36 a dceři osm let a obě pocházejí z Karviné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám