Hlavní obsah

Při útoku Tálibánu na věznici v Pákistánu uprchly stovky vězňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar

Po nočním útoku ozbrojenců hnutí Tálibán na věznici ve městě Déra Ismáíl Chán v severozápadním Pákistánu uprchly z vězení více než dvě stovky lidí, včetně desítek islamistických bojovníků. Podle agentury AFP to řekl vysoký pákistánský činitel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Při útoku Tálibánu na věznici v Pákistánu uprchly stovky vězňůVideo: Reuters

 
Článek

"Uniklo celkem 243 vězňů, šest z nich policie později chytila," řekl činitel Muštak Džadún pákistánské televizi Ary News. Dodal, že 30 z nich byli povstalečtí bojovníci.

Ozbrojenci v noci na úterý zaútočili na věznici, aby odsud osvobodili vězně svého militantního hnutí. Členové ozbrojeného komanda v převlečení za policisty napadli vězení v oblasti ležící nedaleko základen Tálibánu v kmenovém území.

Zákaz vycházení

Úřady zavedly ve městě zákaz vycházení. Policie a další bezpečnostní síly se nyní snaží věznici znovu zabezpečit, řekl Džadún.

K útoku se přihlásil pákistánský Tálibán, který bojuje proti vládě a při jeho útocích zemřely tisíce členů bezpečnostních sil a civilistů. Mluvčí hnutí Šahidulláh Šahíd sdělil, že na věznici zaútočilo zhruba 150 členů, včetně 60 sebevražedných nosičů bomb, a podařilo se jim propustit na svobodu 300 vězňů.

Ve věznici v Déra Ismáíl Chán je až 5000 vězňů. Z toho je asi 300 povstalců, uvězněných za útoky na pákistánské bezpečnostní síly nebo teroristické útoky proti příslušníkům šíitské menšiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám