Hlavní obsah

Konec záletům, indonéští úředníci přijdou o sekretářky a dostanou asistenty

Půvabné sekretářky jsou nebezpečné a svádějí úředníky k milostným vzplanutím, usoudil po sérii afér guvernér indonéské provincie Gorontalo. Nařídil proto vysokým úředníkům, aby si místo sekretářek pořídili mužské asistenty, tajemníky, případně nepřitažlivé staré ženy, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Dostal jsem zprávy, že mnoho vládních úředníků je zapleteno do nemanželské aféry se svou sekretářkou,“ citovala agentura guvernéra Rusliho Habibieho.

„Zacházejí s nimi mnohem lépe než s vlastními manželkami. Vozí jim dárky z oficiálních cest, jako jsou parfémy a značkové kabelky, zatímco jejich chuděry ženy nedostanou nic,“ dodal.

„Z těchto důvodů jsem úředníkům nařídil, aby svoje sekretářky vyměnili za tajemníky nebo asistenty – nebo za staré ženy, které už nejsou přitažlivé.“

Habibie je přesvědčený, že jeho podřízení se příkazu podřídí. Z vyšších státních úředníků v provincii má podle jeho údajů mladou sekretářku zhruba pět desítek.

Nejde o první nařízení, které má omezit nemanželské vztahy státních úředníků v provincii Gorontalo. V loňském roce místní vláda vyzvala svých 3200 zaměstnanců, aby začali pravidelně převádět platy na účty svých manželek, aby jim tak nezbývaly peníze na milenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám