Hlavní obsah

Atentátník zabil dvanáct afghánských policistů den po vraždě velitelky

Kábul

Sebevražedný atentátník zabil v pátek dvanáct afghánských policistů v provincii Uruzgán, když se mu podařilo proniknout na policejní stanici ve městě Trinkot. Ta se nachází kousek od klíčové silnice z Kábulu do Kandaháru.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Příslušník afghánských bezpečnostních sil se blíží k místu, odkud útočili tálibové.

Článek

Vyšetřovatelé se snaží zjistit, jak se atentátníkovi podařilo přes tři kontrolní stanoviště dostat do jídelny. Odpálil se u vchodu v době oběda, zabil 12 lidí a pět dalších zranil. Podle některých svědků byl v policejní uniformě.

V pátek zabil další sebevražedný atentátník policistu a civilistu v Kandaháru. Při útoku zranil dalších deset lidí. Odpálil nálože na těle, když jej policisté prohledávali.

Atentáty přišly den po vraždě velitelky afghánských policistů v Laškar Gahu  v provincii Hílmand. Matka tří dětí Islám Bibiová byla zabita, když odjížděla se svým zetěm domů. Neznámý útočník na ně vystřelil, oba zranil. „Byla vážně zraněna a na nemocničním sále zraněním podlehla,” dodal mluvčí provinční vlády.

Bibiová velela 32 policistkám a opakovaně čelila výhružkám. „Můj bratr, otec a sestry jsou všichni proti mně. Dokonce se mě můj bratr pokoušel třikrát zabít,” postěžovala si před časem v listu The Sunday Telegraph.

Atentátů na policisty v posledních dnech přibylo, což se přičítá také tomu, že Afghánistán v červnu oficiálně převzal odpovědnost za bezpečnost v celé zemi.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám