Hlavní obsah

Pistorius je zpátky na dráze a trénuje

Novinky, rei
Johannesburg

Fenomenální jihoafrický paralympik Oscar Pistorius, čelící obžalobě z vraždy své přítelkyně, se vrátil na běžeckou trať. Jen pár týdnů před dalším stáním začal znovu pravidelně trénovat, informovala v pátek agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oscar Pistorius opět trénovalVideo: Reuters

 
Článek

„Nadále se soustředí na soudní případ,“ zdůraznila Pistoriova mluvčí. Dodala, že pravidelné méně zátěžové tréninky ale běžci pomůžou ustát lépe ztrátu partnerky a právní spor, který zřejmě potrvá delší dobu.

„Jeho rodina a blízké okolí ho povzbuzovali, aby se na pár hodin týdně vrátil na trať, aby našel nezbytnou psychickou a emoční rovnováhu a vyrovnal se s traumatem,“ poznamenala.

Šestadvacetiletý Pistorius zastřelil v únoru ve svém domě v Pretorii svoji přítelkyni Reevu Steenkampovou. Tvrdí, že si ji v noční tmě spletl se zlodějem. Soud má pokračovat 19. srpna.

Pistorius se stal atletickou legendou, když loni kromě paralympiády v Londýně soutěžil také na olympiádě, i když má protézy.

Běžec byl propuštěn na kauci ve výši miliónu randů (přes dva milióny korun) a v březnu mu bylo umožněno cestovat do zahraničí na závody. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Oscar Pistorius předstoupil před soud

Jihoafrický handicapovaný atlet Oscar Pistorius v úterý v devět hodin ráno předstoupil před soud v jihoafrické Pretorii. Je to poprvé, co přišel k soudu, od té...

Výběr článků

Načítám