Hlavní obsah

Dívka uřízla hlavu otci, který ji znásilnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port Moresby

Osmnáctiletá dívka z Papuy Nové Guiney uřízla hlavu svému otci, který ji znásilnil. Obyvatelé odlehlé náhorní vesnice Rang okolo ní vytvořili ochranný kruh a odmítají ji vydat do rukou police, protože zastávají názor, že její otec si smrt zasloužil. Podle listu Daily Mail to řekl pastor Lucas Kumi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo Maps

Článek

„Lidé a náčelníci v naší oblasti přišli a viděli bezhlavé tělo otce poté, co jim dívka ohlásila, co se stalo, a vysvětlila, proč zabila otce,“ řekl pastor Kumi. Dodal, že asi 45letý otec ji znásilnil, když byli doma sami, protože její matka s dvěma dalšími dětmi šla na noc navštívit příbuzné.

V noci otec vstoupil do pokoje dívky a tam ji opakovaně znásilnil. „Chtěl ji znovu znásilnit ráno, a to byl ten okamžik, kdy mladá dívka vzala nůž a uřízla mu hlavu,“ sdělil pastor a dodal: „Všichni jsme souhlasili, že může svobodně zůstat v našem společenství, protože její otec si zasloužil zemřít. Dcera udělala to, co udělala, kvůli traumatu ze zlých skutků svého otce, takže jsme souhlasili, aby zůstala ve společenství.“

Podle něj také komunita odmítla otce pohřbít.

Kvůli znásilněním, vraždám a zabíjení čarodějnic i prostituci se vláda rozhodla v oblasti obnovit trest smrti. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám