Hlavní obsah

Australskou premiérku přirovnali ke křepelce s malými prsy a obřími stehny

Canberra

Australská premiérka Julia Gillardová odsoudila v úterý jako sexistické menu, které se mělo podávat na večeři sponzora opozičních Liberálních národních demokratů. Jmenovalo se Kentucká smažená křepelka Julie Gillardové - malá prsa, obří stehna a velká červená krabice.

Článek

Restauratér Joe Richards uvedl, že šlo jen o žert a žádné takové jídlo se nepodávalo. Zmínil, že menu nebylo zveřejněno, ale že jeden z číšníků je bohužel dal na Facebook.

Ideu odsoudil i šéf opozice Tony Abbott: „Odsuzuji to stejně jako Mal Brough (opoziční politik, pro něhož byla večeře pořádána - pozn. red.). Měli bychom být větší a lepší než toto. Měli bychom v těchto volbách apelovat na to nejlepší z každého Australana.“

Abbot ale odmítl, že by se kvůli tomu měl Brougha zbavit.

Večeře se konala koncem března a účastnilo se jí dvacet lidí včetně sponzora Joea Hockeye. V menu byli jmenováni další tři labouristé včetně expremiéra Kevina Rudda a jeden politik za zelené.

Téma sexismu se v australské politice objevuje od nástupu Gillardové často, loni odsoudila vůdce opozice jako sexistu a misogyna. Musela pak vysvětlovat použití tohoto termínu.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám