Hlavní obsah

Na severu Indie hromadně znásilnili Američanku

Dillí

V indickém turistickém letovisku Manali oznámila v noci na úterý třicetiletá Američanka na policii, že se stala obětí hromadného znásilnění. Informovaly o tom agentura AP a BBC s odvoláním na místní policii.

Foto: Reuters

Indičtí policisté na hlídce

Článek

"Žena se vracela dnes nad ránem autostopem z návštěvy do svého penziónu ve městě Manali ve státě Himáčalpradéš, když jí zastavil řidič nákladního automobilu. Trojice mužů ji zavezla na opuštěné místo, kde ji znásilnila. Američanka se poté obrátila na policii, kde trestný čin nahlásila," uvedl policista Šér Singh. Zdravotní prohlídka výpověď turistky potvrdila.

Podle Singha zatím nebyl v souvislosti s případem nikdo zatčen. Úřady vyhlásily pátrání po třech podezřelých a na silnicích kontrolují kamióny opouštějící město. BBC napsala, že byly na silnicích v okolí postaveny zátarasy. Uvedla ale, že pachatelé byli čtyři.

Americké velvyslanectví o případu ví, ale kvůli ochraně oběti se k němu nebude podrobněji vyjadřovat.

Tento týden v pondělí policie v Kalkatě oznámila zatčení místního podnikatele, který je podezřelý, že zdrogoval a znásilnil jednadvacetiletou irskou pracovnici nevládní organizace. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám