Hlavní obsah

V Indii znásilnili irskou humanitární pracovnici

– Kalkata

Policie v indické Kalkatě v pondělí oznámila, že zatkla místního podnikatele, který je podezřelý, že zdrogoval a znásilnil jednadvacetiletou irskou humanitární pracovnici. To se údajně stalo po oslavě jejích narozenin, napsala agentura AFP.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Indický soud

Článek

Žena případ ohlásila na policii v sobotu. Uvedla, že byla v polovědomém stavu znásilněna poté, co vypila šálek čaje v domě pětadvacetiletého podezřelého, s nímž slavila své narozeniny. „Podezíráme ho, že jí do čaje dal drogy a znásilnil ji,“ řekl AFP policejní důstojník Subrata Dey.

Irská studentka inženýrství, která přijela do Indie jako dobrovolná pomocnice místní charity, byla poslána do nemocnice, aby podstoupila prohlídku.

Postižená přestala komunikovat

Žena ale v pondělí přestala komunikovat, nebere telefon, uvedl list Times Of India. Panují proto obavy, že se případ nepodaří dotáhnout do konce, nebude-li u soudu klíčová svědkyně.

List přinesl i další podrobnosti o případu. Irka se zúčastnila večírku v nočním klubu Park Street. Pak přišla se dvěma muži do hotelu ACJ Bose Road, kde bydlela po příjezdu do Indie 23. května. Muži chtěli v hotelu také přespat, ale personál jim odmítl poskytnout pokoje. To podle recepčního trojici pobouřilo, žena si sbalila své věci a odešla z hotelu s oběma muži.

V Indii jde už o několikátý případ znásilnění, který upoutal pozornost zahraničních médií. Loni v prosinci šokovalo celý svět brutální znásilnění třiadvacetileté indické studentky šesti muži v městském autobuse v Dillí, jehož následky dívka nepřežila. Švýcarská cyklistka byla v březnu znásilněna ve státe Mádhjapradéš a jihokorejskou turistku v lednu údajně zdrogoval a znásilnil syn majitele hotelu, v němž byla ubytována.

Podle průzkumu zveřejněného v letošním roce poklesl po těchto případech počet zahraničních turistek cestujících do Indie o 35 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám