Hlavní obsah

Při požáru čínské drůbežárny zahynulo přes sto lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Nejméně 119 lidí zahynulo při mohutném požáru, který vypukl v pondělí ráno v drůbežárně v provincii Ťi-lin na severovýchodě Číny. Dalších 54 osob utrpělo zranění. Vyplývá to z nové bilance, o níž s odvoláním na místní úřady informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru v čínské drůbežárně zahynulo přes 100 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Na místě zasahují záchranáři a předpokládá se, že počet obětí bude dál stoupat.

Oheň vypukl kolem šesté hodiny ranní místního času a uvěznil zaměstnance uvnitř velkých betonových chovných hal.

Drůbežárna v Te-chuej zaměstnává 1200 lidí, oznámila čínská státní televize CCTV, podle níž požár způsobil elektrický zkrat. Očití svědci uvedli, že než začalo hořet, slyšeli tři exploze.

Požár vypukl v době, kdy se střídaly směny a uvnitř bylo asi 350 lidí. Zhruba stovce z nich se podařilo dostat ven z podniku, jehož brána byla zamčená, dodala Nová Čína. Záchranné práce ztěžuje složitá vnitřní struktura budovy, kde požár vypukl, a její úzké východy.

Foto: Xinhua, Reuters

Hasiči a záchranáři před vyhořelou čínskou drůbežárnou.

"V místnostech rovněž zhasla světla, což přispělo k panice dělníků, kteří se rychle snažili najít východ," vypověděla 44letá zaměstnankyně jatek Wang Feng-ja. "Když jsem konečně vyběhla ven a otočila jsem se zpátky na budovu, viděla jsem, jak z ní do výšky šlehají plameny," dodala.

Policie evakuovala oblast o rozloze čtverečního kilometru kolem drůbežárny.

Požár jen podtrhl problémy, které má Čína dlouhodobě s dodržováním bezpečnosti práce a požárních předpisů. Požární východy jsou v továrnách a dalších provozovnách často uzamčené či zablokované, a dodržování pravidel se dá snadno obejít podplacením úředníků, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám