Hlavní obsah

Čínská školačka rozčtvrtila spolužačku, protože byla krásnější

– Peking

Soud v Číně poslal do výchovného zařízení pro mladistvé 12letou dívku, která zabila svoji o rok starší spolužačku a pak jí od těla oddělila ruce a hlavu. Důvodem vraždy prý byla závist nad její krásou, uvedla ve čtvrtek stanice SkyNews.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žákyně šestého ročníku základní školy byly podle agentury Nová Čína dobrými kamarádkami a bydlely v těsném sousedství. Mladší dívka, označovaná v soudních dokumentech pouze příjmením Čchin, však na starší Čou žárlila, protože byla u ostatních oblíbenější. Okolí Čchin prý dávalo najevo, že není tak hezká jako její přítelkyně.

„Čchin nebyla příliš sebevědomá. Nebyla ani škaredá, ale byla trochu při těle. Čou byla vysoká a štíhlá,“ popsal ředitel školy. Dodal, že obě žákyně měly výborné známky.

Vražda se v jihozápadní provincii Kuang-si udála loni v dubnu. Čchin pozvala Čou k sobě domů. Když se dívky dívaly na televizi, mladší z nich najednou nic netušící kamarádku napadla a úderem stoličky do hlavy ji omráčila. Pak ji s pomocí kuchyňského nože, lahve od piva, perořízku a nůžek připravila o život a její tělo znetvořila. Tělesné části skončily v plastových pytlích a vražedkyně pak zakrvácené místo činu uklidila.

Vzhledem k nízkému věku nelze školačku za vraždu stíhat. Musí však podstoupit tříletý nápravný program. Kromě toho mají její rodiče kompenzovat rodinu mrtvé dívky částkou 108 000 jűanů (zhruba 350 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám