Hlavní obsah

Na Sibiři spadl vrtulník, který měl vodě uvolnit cestu pomocí výbušnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruský vrtulník Mil Mi-8 přepravující téměř dvě tuny výbušnin, se v pondělí zřítil u Irkutsku na Sibiři. Trosky stroje už pátrací týmy našly, ale o osudu devíti lidí na palubě se podle agentury ITAR-TASS zatím nic neví.

Foto: Profimedia.cz

Havaroval vrtulník typu Mi-8.

Článek

„Vrtulník Mi-8 byl nalezen sedm kilometrů od obydleného místa Preobraženka se stopami poškození,“ uvedla mluvčí ministerstva pro mimořádné události Ruské federace.  "Pátrací vrtulník přistál dva kilometry od místa zřícení. Ze vzduchu byly odhaleny i ostatky lidských těl, trosky vrtulníku leží na ledu," řekl agentuře Interfax nejmenovaný policista.

Vrtulník společnosti Angara odstartoval, aby zjistil, jaká je povodňová situace na řece Nižná Tunguska, kde dosáhla hladina kritické výše 890 cm. Na jeho palubě letěl i náčelník ministerstva pro mimořádné události pro oblast Irkutska.

Ve vzduchu byl ještě ve 14:40 moskevského času, pak se z neznámých důvodů zřítil.

Stroj také přepravoval 1,9 tuny trhaviny, oznámily silové složky. Měla být použita k uvolnění cesty pro vodu, aby hladina dále nestoupala. Blokoval ji led, ale část ledové blokády se už podařilo rozrušit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám