Hlavní obsah

V sutinách zříceného domu v Dháce našli už 200 mrtvých

Novinky, rei
Dháka
Aktualizováno

Na nejméně 200 se vyšplhala bilance zřícení osmipodlažní budovy v bangladéšském hlavním městě Dháce. V budově, v níž se nacházela banka i dílny, kde se mimo jiné šily textilie pro britský řetězec Primark, se nacházely až 2000 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bangladéši pátrají v troskách zřícené budovy po obětechVideo: Reuters

 
Článek

Budova se zřítila ve středu ráno. „Sesunula se během pár minut jako domeček z karet. Většina dělníků neměla žádnou šanci uniknout,“ citovala agentura AFP mluvčího hasičů Ahmada Alího.

Zůstalo stát pouze první patro stavby. V sutinách pokračuje horečné pátrání po přeživších. Není jasné, kolik lidí trosky zavalily.

Vláda vyhlásila na čtvrtek státní smutek. Policie zatím marně hledá majitele budovy, kteří se skrývají. Podle některých zpráv dali bez povolení přistavět tři patra budovy. Už v úterý prý byla ve zdi budovy prasklina a majitelé byli podle BBC varováni, aby dovnitř nepouštěli lidi. Přesto to udělali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bangladéši se zřítil osmipatrový dům, zemřelo nejméně 82 lidíVideo: Reuters

Mezitím přiznal britský řetězec s levným zbožím Primark, že se v budově šily jeho výrobky, stejně jako zboží pro firmu New Wave, která zásobuje prodejce v Evropě, USA a Kanadě. Společnosti Wal-Mart a Mango teprve zjišťují, zda se ve zřícené budově nešilo také pro ně.

Chudá Bangladéš je jednou z největších textilních dílen na světě, oděvy zde nechává šít množství předních prodejců na Západě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám