Hlavní obsah

Mladý Kim měl hollywoodský idol, chtěl být jako Van Damme

Vůdce Severní Koreje Kim Čong-un se sice vyhraňuje vůči Západu, ale ve skutečnosti miluje spoustu jeho výdobytků. Od svých sedmi let například jezdil v mercedesu. V rozhovoru pro britský list The Sun to řekl kuchař vůdcova otce Kim Čong-ila.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kim Čong-un

Článek

Mladý Kim, jehož kuchař Kendži Fudžimoto zná od jeho sedmi let, miluje vína z oblasti Bordeaux, mentolové cigarety značky Cartier a snil i o tom, že bude mít svaly velké jako hollywoodský herec Jean-Claude Van Damme.

„Koupil si zařízení ke cvičení a začal brát proteinové doplňky,“ poznamenal Fudžimoto, který pro Kim Čong-ila připravoval suši, než z Pchjongjangu v roce 2001 uprchl.

Mladý Kim podle něj navíc upřednostňuje trika a tenisky před obleky a uniformami a kolem vládních budov se kdysi rád projížděl v mercedesu. „Sedával jsem na místě spolujezdce. Řídil perfektně, už když mu bylo teprve sedm roků. Speciálně pro něj upravili sedadlo, protože ještě nedosáhl na pedály,“ poznamenal Fudžimoto.

Kim také rád poslouchá Beatles a nedá dopustit na motorku Harley-Davidson, kterou zdědil po otci.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Claude Van Damme

Hadi, nosorožec a české pivo

Rovněž Kim Čong-il proslul jako milovník západního zboží od aut přes cigarety po alkohol. Podle Fudžimota, kterého server Huffington Post označil za svého času nejdůležitější zdroj informací ze Severní Koreje a který dokonce předpověděl, že se nástupcem ve vládě stane Kim Čong-un, měl diktátor hladovějících Severokorejců také neobvyklé kulinářské choutky.

Opakovaně si objednal k jídlu hady, jindy nosorožce a pavouky. Vína preferoval francouzská, whisky skotskou, pivo ovšem české.

Reklama

Výběr článků

Načítám