Hlavní obsah

Policista v JAR šlapal ženě po hlavě, kolegové mu v tom nezabránili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské město

Jihoafrické policie řeší další skandál. Bezpečnostní kamera na benzínové stanici zachytila, jak policista mimo službu brutálně napadl neozbrojenou ženu. V útoku mu nezabránili ani jeho dva uniformovaní kolegové. O případu v sobotu informovala agentura AFP.

Policista v Jižní Africe brutálně napadl ženu

 
Článek

Záznam, který v pátek odvysílala televizní stanice eNCA, ukazuje, jak policista v civilu srazil ženu na zem a pak ji bil a kopal, nakonec jí šlápl na hlavu. Dva jeho kolegové v uniformě se mu v tom vlažně a neúspěšně pokoušeli zabránit, a pak ho bez zadržení nechali odejít.

Případ nyní prošetřuje policejní inspekce.

V únoru JAR šokoval filmový záznam, na němž policisté vlekli po silnici mosambického řidiče taxíku připoutaného k policejní dodávce. Muž později svým zraněním v policejní vazbě podlehl. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž, kterého policisté táhli za antonem, zemřel později ve vazběVideo: Reuters

V loňském roce policisté zastřelili 34 stávkujících dělníků platinového dolu; tehdy šlo o jednu z nejkrvavějších policejních operací od konce rasistického režimu apartheidu v JAR v roce 1994. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám