Hlavní obsah

Pád domu v Bombaji si vyžádal 34 mrtvých, zachránila se batolata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj
Aktualizováno

Na 34 stoupl počet obětí zříceného domu na předměstí Bombaje. Dalších 60 lidí utrpělo zranění, oznámila agentura AP. Nelegálně stavěná osmipatrová budova se sesula ve čtvrtek. Záchranáři prohledávající stavbu také slaví úspěch. Zachránili dvě batolata.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pád domu v Bombaji si vyžádal 34 mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři stále prohledávají trosky a pátrají po dalších možných obětech i přeživších. Ze zřícené budovy zbyla jen osm metrů vysoká vrstva betonových trosek a ocelových nosníků.

Většinu obětí tvoří stavební dělníci, kteří v budově zůstávali.

Stavba podle policie neměla potřebná úřední povolení. První čtyři patra již byla obydlena, nacházely se tam byty a kanceláře, další čtyři podlaží dělníci přistavovali, z toho tři již dokončili

Podle jednoho ze svědků jménem Ramlal se budova před zhroucením naklonila: "Budova sesypala jako domeček z karet během tří čtyř sekund."

Prozatím není známo, proč se budova zhroutila. Místní stavební úřady oznámily, že začaly vyšetřovat neštěstí a že prověří také další nedávno postavené stavby v okolí. Obdobné případy ale nejsou v Indii výjimečné, často jsou zaviněny nerespektováním stavebních předpisů a narušenou statikou při četných přestavbách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám