Hlavní obsah

Lékař po smrti účastníka soutěže o přežití spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský lékař Thierry Costa, který ošetřoval účastníky reality show o přežití nazvanou Koh Lanta, spáchal sebevraždu poté, co minulý týden přišel o život 25letý soutěžící Gerard Babin. Doktor v dopise na rozloučenou uvedl, že jej pošpinila média a už by si nenapravil reputaci, uvedla stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Účastníci jedné z předchozích sérií soutěž Koh Lanta

Článek

Společnost Adventure Line Productions oznámila, že se Costa v pondělí zabil v hotelu v Kambodži. Účastníky soutěže ošetřoval po čtyři roky.

Mladý soutěžící si hned první den natáčení 22. března stěžoval na křeče. Costa mu poskytl první pomoc a zavolal záchranku, která Babina přepravila do nemocnice, v níž zemřel. Dostal infarkt. Média lékaře kritizovala, že muže příliš dlouho ošetřoval, než zavolal záchranný vrtulník.

Costa v dopise na rozloučenou napsal: "Jsem si jist, že jsem Gerarda ošetřoval adekvátním způsobem jako pacienta, a ne jako soutěžícího. I když lituji jeho smutného konce, jednal jsem v souladu s Hippokratovou přísahou." Jelikož ho média kritizovala, Costa připsal, že "obnovovat zničenou reputaci by bylo nesnesitelné".

Požádal, aby jeho tělo bylo spáleno v Kambodži a nebylo převáženo do Francie.

Šéf stanice TF1 Nonce Paolini označil smrt lékaře za tragédii: "Autoři anonymních komentářů okolností smrti Geralda Babina a ti, kdo je dál šířili, se budou muset vyrovnat se svým svědomím."

Kanál TF1 oblíbenou soutěž ukončil.

Reklama

Výběr článků

Načítám