Hlavní obsah

Na Mušarafa hodili botu, když mu prodloužili kauci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí

Pákistánský soud v Karáčí v pátek prodloužil kauci bývalému prezidentovi Parvízu Mušarafovi. Toto opatření mu umožnilo vrátit se o víkendu do vlasti a zaručuje, že nebude zatčen. Je mimo jiné stíhaný kvůli podezření z podílu na vraždě. Když Mušaraf opouštěl soudní budovu, hodil po něm jeden z jeho odpůrců botu. Netrefil.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Bývalý pákistánský prezident Parvíz Mušaraf zdraví příznivce, když odchází od soudu.

Článek

Podle pákistánské televize Geo soud prodloužil kauci, která by vypršela v neděli od dalších patnáct dní. V tomto případě je stíhaný kvůli podezření z nezákonného odvolání soudců v roce 2007.

Další soud mu prodloužil kauci o 21 dní ve dvou dalších případech, které se týkají obvinění, že nezajistil dostatečnou ochranu bývalé prezidentce Bénazir Bhuttové, která zahynula při atentátu a kvůli tomu, že nechal zlikvidovat vůdce separatistů v Balúčistánu Navába Akbara Bagtího.

Když odcházel od soudu, kde se sešlo mnoho jeho odpůrců zejména z řad justice, vylétla z davu bota. Mušarafa ale nezasáhla. Před budovou soudu se ale shromáždili i Mušarafovi příznivci.

Mušaraf se v neděli po čtyřech letech vrátil do vlasti z dubajského a londýnského exilu. Neodradila ho ani hrozba stíhání a výhrůžky Tálibánu, že na exprezidenta spáchá atentát. [celá zpráva]

Parvíz Mušaraf chce jít se svou novou stranou Ligou všech pákistánských muslimů do parlamentních voleb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám