Hlavní obsah

Tálibán vyšle atentátníky proti pákistánskému exprezidentovi Mušarafovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánský Tálibán pohrozil v sobotu smrtí bývalému prezidentovi Parvízu Mušarafovi, pokud se v neděli po pěti letech exilu vrátí do vlasti. Na videu, které extremisté zaslali agentuře Reuters, oznámili, že proti Mušarafovi nasadí ostřelovače a sebevražedné atentátníky.

Foto: Athar Hussain, Reuters

Stráž před kanceláří Parvíze Mušarafa

Článek

Velitel Tálibánu Adnan Rašíd, který se v minulosti už jednou pokusil bývalého prezidenta zabít, na videu oznamuje, že teroristé sestavili speciální komando, které bude vražedným úkolem pověřeno.

"Jeho členy jsou sebevražední atentátníci, odstřelovači a speciální přepadová jednotka pro boj z blízka," uvádí Rašíd. Teroristé mají podle agentury Reuters s exprezidentem nevyřízené účty, protože se během svého působení v čele státu zasadil o ofenzívu proti ozbrojencům ovládajícím afghánsko-pákistánské pomezí.

Bývalý prezident se chce v Pákistánu účastnit květnových parlamentních voleb navzdory tomu, že mu hrozí trestní stíhání. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám