Hlavní obsah

Mušaraf se vrátí do Pákistánu, chce kandidovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí

Bývalý pákistánský prezident Parvíz Mušaraf se v neděli vrátí do vlasti, kde se chce účastnit květnových parlamentních voleb. Potvrdil to v pátek v rozhovoru s agenturou AFP. Mušaraf se rozhodl vrátit do vlasti po pětiletém exilu navzdory tomu, že mu v Pákistánu hrozí trestní stíhání.

Foto: Reuters

Bývalý pákistánský prezident Parvíz Mušaraf

Článek

Soud v Karáčí v pátek stanovil v pátek kauci ve výši 300 000 rupií (60 000 korun), která Mušarafovi zaručuje, že nemůže být prvních deset až čtrnáct dní po příjezdu zatčen.

Mušaraf žil poslední roky v Londýně a v Dubaji. Ve vlasti je v nepřítomnosti stíhán pro podezření ze zorganizování atentátu, při němž koncem roku 2007 zahynula někdejší premiérka Bénazír Bhuttová. Další zatykač souvisí se smrtí vůdce separatistů v provincii Balúčistán Akbara Bugtího, který byl zabit během vojenské operace v srpnu 2006.

Volby se v Pákistánu uskuteční 11. května. Za 65 let existence státu to budou první volby, kdy demokraticky zvolená vláda dokončí celý mandát a předá moc další demokraticky zvolené vládě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám