Hlavní obsah

Sýrie poprvé bombardovala hranici s Libanonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút/Washington

Syrské vzdušné síly v pondělí poprvé bombardovaly malý úsek syrské hranice s Libanonem. Oznámily to libanonské bezpečnostní zdroje, které zatím údajně nemají informace o případných obětech nebo zraněných. Nálet syrských letounů na libanonské území potvrdilo americké ministerstvo zahraničí a označilo ho za "výraznou eskalaci" syrského konfliktu.

Foto: Reuters

Boje v Sýrii neustávají. Ilustrační foto

Článek

Damašek vzdušný úder uskutečnil čtyři dny poté, co varoval Libanon, že zasáhne proti rebelům ukrývajícím se údajně na jeho území, jestliže tak neučiní libanonská armáda.

Z Libanonu proniká na syrské území velký počet ozbrojenců a Damašek očekává od libanonské strany, že zabrání těmto teroristickým skupinám přecházet hranice, uvedlo minulý týden syrské ministerstvo zahraničí v dopise svému libanonskému protějšku. Zdůraznilo v něm, že tyto "gangy" porušují svrchovanost Sýrie a útočí na syrský lid.

Syrské letouny dnes zaútočily na oblast poblíž města Arsal v údolí Bikáa, upřesnila agentura Reuters. Obyvatelé tohoto libanonského města jsou sunnitští muslimové, z nichž většina podporuje syrské rebely bojující za svržení prezidenta Bašára Asada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám