Hlavní obsah

Osm Indů znásilnilo švýcarskou turistku

Bhópál

Skupina osmi mužů v indickém státě Madhjapradéš znásilnila švýcarskou turistku a zbila jejího manžela. Informovaly o tom světové agentury. Pachatelé dvojici také okradli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Skupina osmi mužů v Indii znásilnila švýcarskou turistkuVideo: Reuters

 
Článek

Švýcarskou turistku cestující s manželem na kole přepadla skupina osmi mužů s holemi. Zbili a přemohli manžela a devětatřicetiletou ženu několikrát znásilnili. Pachatelé dvojici ukradli 10 000 rupií (zhruba 3600 korun) a mobilní telefon.

Žena je hospitalizována ve městě Gvalior. Předběžné vyšetření potvrdilo, že byla opakovaně znásilněna. Podle policie je turistka při vědomí a mohla dnes vypovídat. Policie v souvislosti s tímto útokem zadržela a vyslechla 13 podezřelých, šest pak propustila.

Dvojice prý uvedla, že jsou švýcarské národnosti. Policisté ale dosud neviděli jejich cestovní doklady. Napadení vypověděli, že cílem jejich cesty byl slavný palác Tádž Mahal v Agře na severu země. Na cestě se ale zastavili v malé vesnici v centrálním státě Madhjapradéš, aby tam přenocovali pod stanem. Násilníci na ně zaútočili v pátek večer, když se vraceli z vyjížďky do chrámového města Orčha.

Případ znásilněné studentky vyvolal pobouření

Násilí na ženách představuje v Indii velký problém. V poslední době vzbudil v zemi i ve světě velké pobouření případ studentky, která loni v prosinci zemřela po brutálním znásilnění několika muži v autobusu v hlavním městě Dillí.

V Indii se v roce 2011 stalo přes 24 000 případů znásilnění. Indický prezident Pranáb Mukherdží na začátku února schválil tvrdší postihy pro pachatele znásilnění, jimž nově za tento čin hrozí trest smrti. Požadavek na zpřísnění zákonů vyvolalo prosincové skupinové znásilnění třiadvacetileté indické studentky v autobusu v Dillí, na jehož následky žena zemřela.

Švýcarka se stala v Indii obětí znásilnění už v roce 2003. Šestatřicetiletá diplomatka byla unesena z parkoviště v Dillí a znásilněna dvěma muži. Pachatelé nebyli podle agentury AFP nikdy souzeni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám