Hlavní obsah

Američané zaútočili na naše servery, tvrdí KLDR a cvičí dělostřelectvo

Pchjongjang
Aktualizováno

KLDR v pátek obvinila Spojené státy a jejich spojence z útoku na své internetové servery. V posledních dnech byly opakovaně nepřístupné stránky státní tiskové agentury KCNA, stranických novin Rodong Sinmun a letecké společnosti Air Koryo. V pátek současně odvysílala záběry z cvičení dělostřelců, jimž přihlížel Kim Čong-un.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vůdce KLDR dohlížel na ostrou dělostřelbu nedaleko sporných ostrovůVideo: Reuters

 
Článek

Podle Pchjongjangu souvisejí útoky s právě probíhajícím velkým společným vojenským cvičením Jižní Koreje a USA. [celá zpráva] Komunistický režim označil kybernetický útok za „zbabělý a odsouzeníhodný čin“.

„Není žádným tajemstvím, že USA a jihokorejský loutkový režim silně posilují své kybernetické síly ve snaze zintenzivnit podvratnou činnost a sabotáže proti KLDR,“ uvedla tisková agentura KCNA.

Při té příležitosti severokorejská televize ukázala, jak je připravena na střet s jihem. Odvysílala záběry ze středečního cvičení dělostřelců u sporné námořní hranice s Jižní Koreou, jemuž přihlížel i Kim Čong-un.

Obvinění z hackerského útoku je neobvyklé, protože KLDR nemá nijak zvlášť rozvinuté počítačové sítě. Většinou naopak Západ a Jih obviňují Pchjongjang, že stojí za kybernetickými útoky na jihokorejské a americké organizace, napsala BBC.

Jihokorejská tajná služba uvedla, že se Severní Korea pravidelně pokouší napadat sítě na jihu. Před několika lety se Pchjongjangu podařilo získat i data jihokorejského ministerstva obrany.

Reklama

Související články

Severní Korea běsní, hrozí totální válkou

Severní Korea vypovídá všechny dohody o neútočení s Jižní Koreou. Komunistický režim také přerušuje takzvanou červenou linku, tedy přímé telefonické spojení...

Výběr článků

Načítám