Hlavní obsah

KLDR vypověděla příměří, ale generálové hrají golf

Soul

Napětí na Korejském poloostrově by se dalo krájet poté, co se k pondělnímu datu Severní Korea rozhodla vypovědět všechny dohody o neútočení s Jižní Koreou a přerušila také přímou telefonní linku mezi oběma zeměmi. Přesto jihokorejští vysocí vojenští představitelé strávili víkend na golfu, informoval v pondělí místní tisk.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un vypověděl příměří s Jižní Koreou

Článek

Zprávu i dotyčné generály ihned začaly prověřovat místní úřady, oznámil úřad prezidenta.

Informaci o tom, že bylo vojenské golfové hřiště v Soulu v sobotu i v neděli plné vysokých vojenských představitelů včetně několika generálů, otiskla řada novin.

Jižní Korea se přitom v těchto dnech připravuje na možnou provokaci KLDR, která odstoupila mimo jiné i od smlouvy o příměří z roku 1953, jíž skončila korejská válka.

Golf je v Jižní Koreji nesmírně populární. V roce 2007 stál místo vrchního velitele vojenského letectva, který si vyrazil na golfové hřiště v době, kdy země držela smutek za vojáka zabitého v Afghánistánu.

Reklama

Související články

Severní Korea hrozí USA jaderným útokem

Severní Korea ve čtvrtek pohrozila "preventivním jaderným útokem" proti Spojeným státům. Uvedly to jihokorejská agentura Jonhap a americká AP. Severokorejský...

Severní Korea běsní, hrozí totální válkou

Severní Korea vypovídá všechny dohody o neútočení s Jižní Koreou. Komunistický režim také přerušuje takzvanou červenou linku, tedy přímé telefonické spojení...

Výběr článků

Načítám