Hlavní obsah

Ind obviněný ze znásilnění studentky spáchal sebevraždu

Dillí

Jeden ze šestice mužů, obviněných ze skupinového znásilnění a vraždy mladé indické studentky, v pondělí spáchal ve vězení sebevraždu. Jde o řidiče autobusu, v němž byl zločin spáchán, uvedly světové agentury s odvoláním na zprávu indické televize NDTV. Muž se ráno oběsil v dillíské věznici Tihar s přísnou ostrahou. Jeho obhájce ovšem vznesl obvinění, že byl ve věznici zabit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tělo indického autobusáka, který prý spáchal sebevraždu, převezli na pitvuVideo: Reuters

 
Článek

Ram Singh byl hlavním obviněným ze skupiny mužů, kteří jsou souzeni za útok na 23letou studentku. V prosinci ji napadli v autobuse v indické metropoli Dillí a hromadně ji brutálně znásilňovali a bili. Mladá žena o dva týdny později svým zraněním podlehla. Případ vyvolal velké pobouření v Indii a vzbudil mimořádnou mediální pozornost i v zahraničí.

Singh byl stejně jako další čtyři obvinění zadržován na samostatné cele a sledován, aby nespáchal sebevraždu, řekl AP oficiální činitel věznice, který si nepřál být jmenován, protože nemá oprávnění ke zveřejňování informací. Jak mohl spáchat sebevraždu, tak zůstává nejasné.

Singhův obhájce A. P. Singh, který s ním není příbuzný, smrt svého klienta potvrdil, ale prohlásil, že ji zavinila policie. "Jak to myslíte, spáchal sebevraždu?" řekl novinářům. "Byl zabit ve vězení," dodal. Právníci už dříve obviňovali policii, že z jejich klientů přiznání "vytloukla".

Všem dospělým útočníkům hrozí v případě odsouzení trest smrti. Jeden ze skupiny je nezletilý a soud pro mladistvé ho může poslat maximálně na tři roky do nápravného zařízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám