Hlavní obsah

Zabili jsme sedm unesených cizinců, tvrdí nigerijští islamisté

Bauchi

Radikální islamisté ze severu Nigérie oznámili, že zabili sedm zahraničních pracovníků stavební společnosti, které unesli v únoru. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na prohlášení islamistů. Ti zveřejnili záběry z videozáznamu s mrtvými rukojmími.

Foto: Reuters

Nigerijští islamisté oznámili, že zabili sedm cizinců unesených v únoru.

Článek

Podle dřívějších informací unesení pocházeli z Británie, Itálie, Řecka a Libanonu. Byly mezi nimi i dvě ženy.

Oficiální zdroje zatím zprávu o smrti unesených nepotvrdily.

Skupina ozbrojenců v únoru zaútočila na sídlo pobočky libanonské stavební společnosti Setraco ve městě Jama v severním státě Bauchi. Zabili jednoho strážce a unesli sedm zaměstnanců.

Foto: David Ryneš, Novinky

Skupina Ansar Muslimeen podle Reuters zveřejnila prohlášení v arabštině a angličtině, v němž potvrdila zabití všech rukojmích. Důvodem k tomu jsou podle radikálů pokusy Británie a Nigérie o jejich osvobození.

Nigerijské úřady se podle agentury AP zatím ke zprávě o zabití rukojmích nevyjádřily, dosud ji oficiálně nepotvrdili ani Britové. Právě jejich letadla spatřená v Bauchi byla podle islamistů bezprostředním podnětem k zabití rukojmích.

Převážně muslimský sever Nigérie je v posledních osmnácti měsících terčem častých útoků radikálních islamistů. Slabá ústřední vláda není schopna zastavit pokračující násilnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám