Hlavní obsah

Lékař očkoval pacientky použitými jehlami, nakazil je hepatitidou C

Novinky, rei
Melbourne

Soud v Austrálii ve čtvrtek poslal na 14 let do vězení lékaře za to, že nakazil 55 žen životu nebezpečnou hepatitidou typu C. Lékař byl závislý na léku proti bolesti, který na klinice na předměstí Melbourne kradl a vpichoval si ho do těla. Použitých jehel se nezbavil, ale očkoval s nimi pacientky, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý lékař nakazil 55 žen žloutenkou C, dostal za to 14 let vězeníVideo: Reuters

 
Článek

„Dnešní rozsudek by měl být varováním všem, zvlášť těm, kdo pracují ve zdravotnictví, že jakékoliv zneužití veřejné důvěry bude odhaleno,“ prohlásil policejní vyšetřovatel Paul Robotham.

Třiašedesátiletý James Latham Peters, dřívější anesteziolog, pracoval na klinice Croydon Day, provádějící potraty, v letech 2008 a 2009. Jiný zaměstnavatel s ním už dříve rozvázal poměr kvůli jeho závislosti na fentanylu, silném léku tlumícím bolest. Hepatitidu typu C u lékaře diagnostikovali už v roce 1997.

Hepatitida je virové onemocnění jater. Hepatitida C je přenosná hlavně krví a ve dvou třetinách případů se stává chronickou, zánět člověka ohrožuje na životě. Podle internetové encyklopedie Wikipedie trpí nákazou na 170 miliónů lidí v celém světě, v Česku se vyskytuje relativně málo.

Reklama

Výběr článků

Načítám