Hlavní obsah

Krvavý atentát v Kvétě byl selháním policie a agentů

Kvéta

Guvernér pákistánské provincie Balúčistán Navab Zulfikar Magsi po sobotním atentátu ve městě Kvéta, který si vyžádal 81 mrtvých, uvedl, že zcela selhali tajní agenti.

Foto: Naseer Ahmed, Reuters

Tržiště výbuch rozmetal

Článek

Tajní agenti byli buď příliš vystrašení agenty teroristů, nebo neměli ani páru, s čím se potýkají. Televizi Geo přitom guvernér řekl, že jim po podobném útoku v lednu, který si vyžádal 92 mrtvých, dal volnou ruku při podnikání akcí proti extremistům. Jasně se ale podle něj ukázalo, že selhali: "Jejich prací je předcházet takovýmto útoků, za to jsou placeni."

Dodal, že panoval hrozný chaos a že stát není efektivní.

Foto: Arshad Butt, ČTK/AP

Pákistánci odstraňují trosky po výbuchu na tržišti v Kvétě

Magsi byl do čela Balúčistánu dosazen právě po minulém útoku z ledna. I tehdy byli jeho terčem šíitští Hazarové, kteří jsou sunnity považováni za odpadlíky od víry. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bombový útok v PákistánuVideo: Reuters

Už v sobotu Hazarové vyšli do ulic, kde stavěli barikády a zapalovali pneumatiky. V neděli stávkovali a pohřbívali své mrtvé.

Foto: Naseer Ahmed, Reuters

Příbuzní u rakví zabitých šíitů připravených na pohřeb

Podle sdělení vysokého policejního důstojníka Vazíra Chána Násira zahynulo při sobotním útoku 81 lidí a dalších 178 jich bylo zraněno. Dvacet z nich nadále zůstává v kritickém stavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám