Hlavní obsah

Pistorius vlekl umírající Steenkampovou po schodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Jihoafrický atlet Oscar Pistorius se snažil zachránit svoji přítelkyni, kterou ve čtvrtek ráno zasáhl čtyřmi ranami. Strážní viděli, jak milou táhne po schodech dolů z patra, kde je koupelna. Předtím se jí pokusil ještě pomoci dýcháním z úst do úst. Uvedly to afrikánské noviny de Beeld s odvoláním na dobře informované zdroje.

Foto: Frennie Shivambu/JustusMedia, Reuters

Oscar Pistorius s přítelkyní Reevou Steenkampovou

Článek

Podle listu byla Steenkampová ještě na živu a dýchala, když do domu vběhli strážní a sousedé, kteří slyšeli výstřely. Zaslechli i její poslední přerývané nádechy. Zemřela krátce poté. Přivolaní zdravotníci záchranné služby ji už prohlásili za mrtvou. Zpráva je v rozporu s dřívějšími tvrzeními, že ji Pistorius nechal ležet na místě, kde ji až hodinu po střelbě našla záchranka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pistorius odjíždí z policejní stanice k souduVideo: Reuters

Podle zdrojů listu seděla Steenkampová na záchodě, když ji Pistorius zasáhl čtyřmi ranami do hlavy, hrudi a ruky. Pistorius tvrdil, že ji nesl dolů, aby jí přivolal pomoc. Cestu lemovaly krvavé skvrny a zakrvácené ručníky, které tam našla policie. [celá zpráva]

Mluvčí policie Katlego Mogale ale odmítl tvrzení ochranky a sousedů potvrdit s ohledem na stále probíhající vyšetřování tragické smrti třicetileté blondýny.

Policie také prošetřuje tvrzení strážných, že v Pistoriově domě zasahovali už o dvě hodiny dříve kvůli neshodám, na které upozornili sousedé.

Televize odvysílá show se zabitou

Navzdory tragédii odvysílá jihoafrická televize o víkendu reality show Ostrov pokladů Tropika, kde Steenkampová a další celebrity usilují na Jamajce o získání ceny dvou miliónů korun.

Jihoafrická státní televize SABC čelí obvinění, že je to neetické. Její produkční Samantha Moonová ale krok hájí tím, že se show rozhodli vysílat až po dohodě s rodinou. Současně popírá, že by takto chtěla televize zvýšit svou sledovanost:

"Udělala jsem to po konzultaci s její rodinou kvůli pocitu, že to byla úžasná žena, která se neobjevovala na veřejnosti jinak než jako modelka. Domnívám se, že je důležité, aby lidi viděli, že by se o Reevě dalo říci více, než jen to, že to byla mimořádně krásná dívka v bikinách, že byla silná, zábavná a milá, a to dává tragédii nepopsatelnou úroveň."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám