Hlavní obsah

Krejčíře formálně zatkli a hned propustili na kauci

– Johannesburg
Právo, sw

Před soudem v jihoafrickém Kempton Parku, kde mělo být projednáno jeho případné vydání do ČR, se v úterý krátce objevil uprchlík Radovan Krejčíř. Stání bylo odloženo do května, přičemž Krejčíře krátce formálně zatkl Interpol, aby byl vzápětí propuštěn na kauci 20 tisíc randů (asi 42 tisíc korun). Uvedl to server iAfrica.com.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Vydání uprchlíka, který byl v Česku nepravomocně odsouzen na 11 let, navrhuje jihoafrická prokuratura. „Případ byl odložen do 6. května, aby si soud mohl obstarat příslušnou dokumentaci. Kauce byla stanovena na 20 tisíc randů,“ uvedl jihoafrický soud.

Krejčířův právník Mike Helens  médiím sdělil, že jednat o uprchlíkově vydání do Česka je ztráta času, dokud úřady nerozhodly o jeho odvolání proti zamítnutí žádosti o azyl.

Kontroverzní podnikatel zatím úspěšně vzdoruje žádostem o svou extradici do vlasti od roku 2007, kdy do Jihoafrické republiky přiletěl ze Seychel na falešný pas.

Místní média od té doby Krejčíře spojovala s některými kauzami, mezi něž patří i nevyjasněné vraždy několika lidí z jeho okolí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám