Hlavní obsah

Severní Korea na videu sní o Americe v plamenech

Soul

Severní Korea vypustila do světa propagandistické video, v němž mladý muž sní o letu na palubě severokorejské vesmírné lodi, o sjednocené Koreji a o New Yorku v plamenech. Napsala o tom v úterý agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: Úryvek z propagandistického severokorejského videa o útoku na New York

 
Článek

Na začátku tříminutového videozáznamu je vidět mladého muže, jemuž se zdá, že cestuje na palubě severokorejského vesmírného plavidla. To vynese na oběžnou dráhu raketa stejného typu, jakou Pchjongjang vyslal do kosmu v prosinci.

Sen o New Yorku v plamenech

Jak raketoplán obíhá kolem Země za tónů aranžmá charitativní písně We Are The World Lionela Richieho a Michaela Jacksona z roku 1985, objevují se v detailních záběrech některé země, včetně šťastně znovusjednocené Koreje.

Následně je pod vlajkou USA vidět americké město připomínající New York, které je pohlceno plameny, očividně v důsledku raketového útoku. "Kdesi ve Spojených státech se oblaka černého kouře vznášejí k obloze. Zdá se, že hnízdo krutosti se stalo obětí požáru, který někdo založil," vysvětluje legenda.

Krátký film končí ujištěním mladíka, že jeho sen "se jednoho dne stane skutečností".

V prosinci KLDR vypustila raketu dlouhého doletu, která dopravila na oběžnou dráhu satelit. Severní Korea tvrdí, že vypuštění rakety mělo výhradně mírové cíle, Západ ale Pchjongjang podezírá, že se jednalo jen o zástěrku pro test zbrojních technologií.

Rada bezpečnosti OSN na krok KLDR reagovala zpřísněním sankcí. Pchjongjang následně oznámil, že v brzké době uskuteční svou třetí jadernou zkoušku.

Reklama

Související články

Severní Korea pohrozila jihu násilnou akcí

Pchjongjang v pátek pokračoval ve výhrůžkách. Po hrozbách USA a oznámení dalších testů raket i jaderných náloží se obrátil proti svému jižnímu sousedovi. Pokud...

Výběr článků

Načítám