Hlavní obsah

Při letecké nehodě v Kazachstánu zemřelo všech 21 lidí na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Almaty
Aktualizováno

Letadlo společnosti SCAT havarovalo v úterý při přistání poblíž města Almaty. Podle místních médií zahynulo všech 21 lidí na palubě, mezi nimi i dítě. Bombardier Challenger 200 nejspíš havaroval kvůli husté mlze a špatné viditelnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při letecké nehodě v Kazachstánu zemřelo všech 21 lidí na paluběVideo: Reuters

 
Článek

Letecká společnost SCAT potvrdila, že nikdo nepřežil. Podle představitele almatských záchranářů Jurije Iljina na palubě letadla nevypukl žádný požár, ani nebyla slyšet exploze. "Letoun jen vletěl do země," řekl Iljin novinářům. Úřady se teď snaží oběti identifikovat.

V okolí letiště byla hustá mlha, viditelnost se pohybovala kolem hranice 200 metrů. Pilot se před zahájením přistávacího manévru na poslední chvíli snažil znovu nabrat výšku, aby se o přistání pokusil podruhé. Kvůli mlze ale řízení nezvládl a narazil do země.

Foto: kz-photo.net

Letadlo Challenger-200 společnosti SCAT airline

"Se vší pravděpodobností posádka kvůli silné mlze v okolí letiště nezvládla řízení a letoun se zřítil," uvedl server gazeta.kz, podle kterého stroj spadl u farmy poblíž vesnice Guldala krátce poté, co v 13:15 zmizel z radarů. Místo havárie bylo uzavřeno, pracují tam představitelé prokuratury, policie a letiště.

Podle agentury Interfax bylo na palubě šest členů posádky a 15 cestujících. Stroj mířil z Košetau do Almaty.

Při havárii vojenského dopravního letadla Antonov An-72 koncem prosince zahynulo ve středoasijském Kazachstánu 27 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám