Hlavní obsah

Indii rozzuřil další případ znásilnění, sedmiletou zneužili na toaletě ve škole

Dillí

Indickou veřejnost rozlítil další případ znásilnění, jehož obětí se tentokrát stala sedmiletá dívka na toaletách základní školy, kterou navštěvovala. S odkazem na místní policii to v úterý uvedla agentura AFP.

Foto: ČTK/AP

Protestní průvod žen v Dillí požadujících větší ochranu.

Článek

"Dívka byla znásilněna na toaletách během přestávky," řekl agentuře AFP místní policista, který si nepřál být jmenován. Podle něj se záchodky, kde byla žákyně druhé třídy napadena, nacházejí hned vedle ředitelny.

Případ vyšel najevo, když si holčička stěžovala na bolesti a byla poslána na lékařskou prohlídku. Udál se ve městě Vasco da Gama. Policie zahájila rozsáhlé pátrání po útočníkovi, jemuž je údajně mezi 20 a 30 lety.

V pondělí večer školu obklopily tisíce rozhořčených lidí, kteří žádali zatčení ředitelky a násilníka. Ředitelka již byla zadržena s obviněním ze zanedbání svých povinností.

Celonárodní pozdvižení

Události ve státě Góa přicházejí nedlouho poté, co šestice mužů brutálně znásilnila mladou Indku v autobusu, jímž se žena spolu se svým kamarádem vracela domů z kina. Studentka utrpěná zranění nepřežila. Obžalovaní nyní stojí před soudem, u nějž jim hrozí trest smrti.

Minulý týden byla podobně hromadně znásilněna 29letá žena ve státě Paňdžáb. Policie v té souvislosti zadržela už sedm mužů.

Incidenty vyvolaly v Indii celonárodní protesty s cílem přimět úřady k větší ochraně žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám